Hvad må jeg spise?

 

Du kan altid tjekke dine fødevarers indhold på fødevareministeriets hjemmeside. Der skal du kigge efter TILGÆNGELIGE KULHYDRATER på listen.

Alt i kursiv skal man være meget obs. på mht mængder. Det kan være at de har et har et kulhydratsindhold på lidt over 5 g/100 eller en højere blodsukkerpåvirkning end vi anbefaler, og man skal tænke sig om mht mængder af dem.

NB: på denne liste er der KUN taget højde for produkternes kulhydratsindhold og blodsukkerpåvirkning og ikke andre sundhedsoverbevisninger. Det vil sige, at jeg ikke har taget i betragtning, hvad folk føler mht økologi, genmodificerede produkter eller produkter som indeholder lidt stivelse eller sukker. Jeg har også valgt at putte produkter som kan være sødet med andre sødemidler end Sukrin eller Stevia. Så længe det er under 5 g/100 g så er det på listen. Kun ved fedtstofferne, har jeg valgt at pege jer i nogle retninger, og det handler om, at vejlede i sunde fedstoffer. Når vi henter så stor en portion af vores energi fra fedt, så er det vigtigt at det er de sunde fedstoffer vi indtager.

Generelt skal du gå efter de fedeste produkter – ALDRIG lightprodukter.

KØD/PROTEIN/FRA HAVET
skaldyr, alle slags
bacon,
fisk, al slags,
indvolde (har som det eneste kød kulhydrater)
kylling, al slags
oksekød, al slags
pålæg, afskåret kød (tjek på varedeklarationen – noget har tilsat stivelse)
rogn (tjek på varedeklarationen – noget har tilsat stivelse)
svinekød
æg

MEJERI
creme fraiche 18%, 38%
flødeoste
mozarella
ost, faste
piskefløde, 38%, 49%
revet ost (ikke pizzatopping)
smør (ikke blandingsprodukter som Kærgården)

GRØNTSAGER / BÆR
agurker
artiskokker
asparges
avocado
blåbær
bladselleri
blomkål
bønnespirer (ikke linse- og adzukospirer)
broccoli
brombær
champignoner
græskar
grønkål
hindbær
honningmelon
hvidkål
hvidløg (31 g pr 100 g, men man spiser så lidt at det ikke tæller)
jordbær
jordskokker
kinaradisse
løg
netmelon
peberfrugt
porre
radisser
rødkål
rosenkål
Tomat
salat
selleri
spinat
squash
svampe
tranebær

NØDDER OG FRØ
chiafrø
græskar
hasselnødder
hørfrø
macadamianødder
mandler
peanuts
pecannødder
pistacienødder
sesam
solsikke
valnødder

DYPPELSE
citronsaft
eddike
limesaft
sennep (hvis det er uden for meget sukker)
sojasovs

ANDRE
flæskesvær
kakaopulver, usødet
kokosfiber/kokosfibermel
kokosmel
kokosolie, økologisk, koldpresset
krydderier
krydderurter, friske og tørrede
mandelmælk, usødet
mandelmel
oliven
olivenolie, jomfu
pofiber
rapsolie, koldpresset
syltede grøntsager, sukkerfri (ikke rødbeder)

SØDNING og CHOKOLADE
ckokolade, mørk, over 70%, helst over 85%
Stevia (ikke den, der ligner rørsukker)
Sukrin
Sukrin Gold
Sukrin melis

 

7 thoughts on “Hvad må jeg spise?

    • Nej – frugt er fyldt med frugtsukker, som både tæller rigtigt meget på kulhydratskontoen og påvirker dit blodsukker. Så frugt skal bruges meget sparsomt og som en erstatning for en sjældens gangs slik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s