5:2 igen

 

 

Jeg har langsomt taget på siden april. I april vejede jeg 72,8  kg. og kunne passe en str. 10 kjole (38)  jeg havde på til min svoger 50 års fødselsdag. Så kom en sommer, hvor jeg, på trods af alle intentioner, hyggede for meget med fester og mad, som ikke var særligt striks. Derefter flyttede jeg nærmere Århus og det har betydet, at jeg går betydeligt mere i byen end før (Johanne, 20 år). Jeg har ellers forsøgt at spise striks LCHF, men for mange afstikkere i weekenderne, har betydet at vægten langsomt er krøbet op og op og op, og efter en meget våd og kulhydratsfyldt weekend i København, råbte vægtens røde, lysende, djævelske tal 79,6!!! Jeg fik et chock. Tror nok, jeg troede, at jeg var sikker, bare jeg holdt mig til LCHF i hverdagene, men det er selvfølgeligt ikke nok.

Den dag bestemte jeg mig for at begynde på 5.2 fasten igen. Jeg bliver nødt til at finde en måde, hvorpå jeg BÅDE kan tabe mig OG nyde mit liv med alt hvad det indebærer. Jeg nægter at sidde på en date og stikke til maden. Jeg nægter at drikke skinny bitches og medbringe eller bestille specialkost hvis jeg er inviteret i byen: Helt personligt, så synes jeg ikke der er noget mere ucharmerende, end når folks kostvalg overskygger deres evne til at deltage i verden, og hvor kosten er med til at definere socialt samvær.
Jeg gik fluks igang med fasten. Første dag var nem, anden dag var ved at slå mig ihjel (nej, ikke helt, men den var SÅ svær og jeg fik SÅ ondt i hovedet, at jeg aldrig helt blev mig selv). Så fik jeg tippet om nogle plastre, som hedder Hoodia, (jeg tjener intet på dette – det er bare info), som skulle være sultnedsættende. Jeg tænkte, at det ikke kunne skade og bestilte dem. Med fragt ender en pakke med 30 plastre med at koste 300 kr – det er 10 kr pr dag. Når jeg nu kun bruger dem på fastedagene, så holder sådan en pakke længe, og de 10 kr er sparet ind på den mad, man ikke laver. Og de virker forrygende på mig (ikke på alle), og på min kollega, som også kører 5:2 (bare uden LCHF). Jeg føler slet ingen sult på fastedagene længere.

Jeg kører en blanding af 24 timer med 0 kcal og 36 timer på 500 kcal, forstået på den måde, at jeg faster i 24 timer på 0 kcal (fra efter aftensmad) , så spiser jeg 500 kcal (kød, salat, lidt fedt) og faster yderligere 12 timer til næste morgen. Jeg har kørt 2 fastedage pr. uge på den måde – men den sidste uge fastede jeg 3 dage. På de andre dage har jeg spist så meget jeg ville, hovedsageligt striks LCHF, men har ikke været bange for også at indtage kulhydrater, når det ikke kunne undgåes.

Efter 3 uger er der røget 3 kg, og det på trods af at de 3 uger har indeholdt: en julefrokost med alt hvad den kunne trække af mad og alkohol, en stresset fredag med Burger King og en julehyggedag med rodfrugter og juleslik. Det er egentligt godt gået. Har 12 dage før jeg skal i en stram, lille, pallietkjole til julefrokosten og lige nu er jeg IKKE imponeret over min røv i den, så kører yderligere 3 fastedagen om ugen….

Advertisements

3 thoughts on “5:2 igen

  1. Hej Johanne

    Spændende post / blog indlæg i dag 👍🏻 vil du dele (sende) en 5:2 madplan ?

    Jeg har samme problem som dag – dog skal kjolen først skrues på til nytårsaften 🎉

    På forhånd tak

    Hilsen Ann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s