Image

Græske frikadeller med ovnbagte grøntsager og tilbehør

græsk

Jeg er ikke altid den gode mor, jeg godt gad at være. Der bliver brugt for meget tid på Facebook (mig) og for meget tid på YouTube (Lukas) og nogle dage forsvinder tiden i vores individuelle verdener. Da han en dag græd fordi han ikke havde noget at skrive om i sin dagbog, var jeg ved at brække mig af skam. Så nu er der langt flere ting i gang i hverdagen og vi elsker det begge to. Han får sin skærmtid, men bagefter skal der laves lektier og så kan vi sætte os og se lidt TV sammen eller spille et spil. Sidste idé e,r at han deltager i madlavningen. Det har han slet ikke udvist interesse for før, så nu skal han have lov. Indtil videre er det mig, der bestemmer menuen og han deltager. Det er hovedsageligt fordi jeg gerne vil udfordre ham til at smage nye ting, og jeg tror på, at interessen er stærkere når man selv har deltaget i madlavningen. I dag smagte han på auberginedippen, men han kunne ikke lide den (det regnede jeg nu heller ikke med).

På billedet er min tallerken. På hans tallerken var der kartoffelbåde med olivenolie, timian og citron samt en salat med agurk, tomat og fetaost.

Nok til ca 3 portioner

Græske frikadeller:
500 g hakket oksekød
1 æg
1 mellem løg
1-2 fed hvidløg
2 tsk gyros mix (græsk blandingskrydderi – kan udelades, men giver et ekstra pift)
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret oregano
1 tsk salt
Olivenolie til at stege i

Blend alle ingredienserne, på nær kødet, til en flydende masse. Bland blandingen godt ind i kødet. Form 5-6 aflange frikadeller. Steg i olivenolie til sprøde og mørkebrune på begge sider. Skru derefter ned til medium varme og steg videre. Alt i alt skal frikadellerne have ca 15 minutter.

Ovnbagte grøntsager
1 mellem løg
1 squash
1 rød peber
1 grøn peber
2 røde chilier.
3 spsk olivenolie
2 tsk gyros
1 tsk salt

Skær alle grønstagerne i lige store tern (ca 1 x 1 cm eller hvor store du kan lide dem). Put dem i en skål med krydderier og olie. Fordel jævnt på en bageplade eller i et stort ildfast fad og bag i ved 200 grader i ca 25 minutter

Tzatziki
6-8 store spsk (med stor top) græsk yoghurt, 10%
1 agurk
1 stort fed hvidløg
1 tsk salt

Riv agurken på den grove side af et rivejern. Put agurken i en si og pres så meget vand ud af den, som muligt. Bland i yoghurten og pres hvidløg i. Smag til med salt

Auberginedip
1 stor aubergine
1 spsk tahin
1-2 fed hvidløg
saft af 1/2 citron
Salt.

Prik auberginen over det hele med en gaffel. Bag ved 200 grader i ca 40 minutter.
Når den er ude, skæres enden fra.
Skær i mindre stykker og placer i en foodprocesser sammen med resten af ingredienserne. Blend det hele til det er en tyk dip. Stil på køl.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s