Konflikten

For tiden går jeg og tager på. Jeg har svært ved at komme 100% tilbage på sporet og føle den motivation og gejst, jeg har haft tidligere. Jeg mister fokus og falder i, og jeg tager langsomt på. Jeg skrev et oplæg om dette i Facebookgruppen “Sund og slank med LCHF”, hvor jeg også er administrator. Der var en del kommentarer – blandt andre, nogle, som fik mig til at formulere dette svar:

Skrev et opslag tidligere omkring min manglende evne til at komme tilbage på sporet. Der blev fremsat to teser:

Tese 1: jeg finder på undskyldninger
Tese 2: mine opslag er demotiverende
Lad os lige udfolde de to
1) Undskyldninger
– jeg ser det ikke som undskyldninger, men som en værdikonflikt. Jeg har på den ene side nogle indre værdier og på den anden side er der nogle ydre værdier – de to er i konflikt for tiden.

Mine indre værdier siger mig: (og husk at disse er MINE værdier – ikke nødvendigvis jeres)
– man bliver ikke lykkelig af at være tynd
– mennesker der har for meget fokus på sundhed, træning og slankekure, er irriterende at være sammen med, hvis de ikke kan tilsidesætte deres “projekt” når de er ude.
– det er vigtigere at leve livet end at være tynd. Hvis ens “slankekur” dominerer ens sociale liv, så er man ude på et skråplan.
– hvad er pointen i at have tabt sig, hvis det betyder, man ikke kan nyde livet med alt hvad det smider i hovedet på én af planlagte og uplanlagte ting.
– 5 kg ekstra betyder intet for en mand, hvis kemien er der.

De ydre værdier siger mig:
– man er ikke helt så meget værd som de andre, som er tyndere end én.
– man skal være et stærkt menneske, som har kontrol over sit liv
– man skal være stærk, tynd og sund for at bliver anerkendt
– ingen mand vil have mig, hvis jeg har 5 kg for meget på sidebenene.
Jeg kommer ikke med undskyldninger – jeg er bare i konflikt med mine værdier. Nogle gange er den ene side stærkere end den anden. Nogle gange vinder den indre over den ydre. Jeg ved godt, hvilke værdier jeg synes lyder mest charmerende, og hvilke værdier, jeg egentligt skal synes vægter mest. Og samtidigt ligger jeg under for samfundets normer om hvordan man skal se ud og opføre sig for at bliver set som et perfekt menneske (og et eller andet sted ser vi jo op til de der perfekte mennesker, og vi stiler efter at være som dem – det gør jeg også, selvom jeg egentligt ikke synes det er der de ægte værdier ligger).
I 1,5 år havde jeg ikke noget liv ud over mit projekt “jeg skal være tynd og slank og stærk”. Jeg drak næsten aldrig, jeg bestilte særkost når jeg var i byen, jeg advarede folk om mine vaner og tog eget mad med og jeg datede ikke. Nu har jeg et liv som jeg nyder. Det er svært at forene med LCHF, men ikke desto mindre er det stadigvæk mit håb, at jeg kan finde et leje, hvor jeg kan kombinere begge værdier. Det er bare ikke så ligetil for mig.

2) mine opslag er demotiverende
– at være administrator gør mig ikke til et supermenneske og gør ikke, at jeg helt automatisk skal fremstå som en motivator.
– mine valg og fravalg burde ikke have en effekt på jeres egen motivation . den skal komme indefra.
– jeg er et menneske, og mennesker er i konflik og mennesker er uperfekte. Jeg beder ikk om at være en rollemodel – jeg er bare mig – nogle gange går det forrygende, andre ikke så skide forrygende.
Jeg kan umuligt være den eneste person, som er i konflikt med sig selv, om som kæmper. Jeg kalder det konflikt, ikke manglende regnorm, ikke undskyldninger”

Så tog jeg en løbetur (første i over en måned), rensede hovedet og fik afløb for mine tanker. Jeg bliver ALDRIG et perfekt supermenneske, men jeg stiler efter at blive et lykkeligt menneske – som er i harmoni med sig selv, og som ikke bliver hylet ud af den fordi der kommer et par kilo på sidebenene. LCHF er og bliver min livsstil, men den skal ikke dominere mit liv! BUM!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s