Koldskål med kammerjunkere

koldskål

Jeg har taget udgangspunkt i Madbandittens koldskål og kammerjunkere – men rettet til. Jeg har nok en sødere tand end hun har, og jeg synes IKKE man kan lave kammerjunkere uden vanilje! BUM!

Kammerjunkere
Ingredienser:
70 g mandelmel (ikke affedtet – alternativt kan man lave den selv ved at hakke mandler HELT fint i en foodprocessor)
50 g affedtet mandelmel (jeg bruger den fra den tyske iCarb-butik)
3 spsk Sukrin Gold
0,5 tsk kardemomme
0,5 tsk vaniljepulver
Revet skal fra 0,5 økologisk citron
50 g smør i små tern
1 æggehvide

bland de tørre ingredienser i en skål. Bland godt sammen så der ikke er nogen klumper. Tilsæt revet citronskal. Smørret æltes i, så det bliver som rasp (eller en butterdej). Æggehviden tilsættes og dejen æltes sammen.

Del op i 17-20 små, runde klumper, som presses flade. De bages i 12 minutter ved 160 grader og afkøles på en bagerist.

Skær dem forsigtigt over med en skarp kniv og bag yderligere 10 minutter – eller til de er blevet gyldne. Tag ud, afkøl og server til koldskål. De bliver IKKE sprøde.

Koldskål – nok til 2 voksne personer
Ingredienser
4 æggeblommer
4 spsk sukrin melis
5 dl kærnemælk
1 dl græsk yoghurt, 10%
1 dl fløde, pisket til flødeskum
2 tsk vaniljepulver
revet skal af 0,5 økologisk citron.
saft fra ca 0,5 citron

Lav en æggesnaps af æggeblommerne og sukrin melis. Det skal gerne piskes længe inden det bliver tykt.
Pisk nu kærnemælk og yoghurt i, tilsæt vaniljepulver og citron, tilsæt æggensnaps og til sidst flødeskummet. Server med kammerjunkerne.

Velbekomme!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s