Blomkålsrisotto med bacon og kylling

risotto

Næringsindhold for risottoen – uden kylling, men med bacon.

Skærmbillede 2015-06-03 kl. 20.19.03

Inspirationen til risottoen kom fra denne ret.

Jeg ELSKER, når jeg får en idé til en ret, og den bare sidder lige i skabet første gang. Og så er jeg SÅ glad for at have fundet ud af, at blomkålsris er fantastiske, når bare de får lov til at suge en masse smag. Og så er jeg så glad for mine krukker udenfor med friske krydderurter.

Denne ret er en ægte LCHFret, for hvad er en LCHFret, hvis ikke en ret med både blomkål, fløde, ost, smør og bacon? Den er ihvertfald meget lækker.

Jeg lavede den på slump, så man skal lige være opmærksom på, at man eventuelt selv skal justere i mængderne.

Nok til 2 personer

Ingredienser til risottoen
1/2 stort blomkålshovede eller 2/3 af et lille (ca 300 g)
1 lille løg (ca 50 g)
2 x 25 g smør
ca 1 dl hvidvin (liberalt – for en mere striks, men ikke så lækker udgave, erstattes vinen med 1 dl vand og 1 spsk hvidvinseddike)
ca 1 dl fløde
en stor håndfuld finthakkede, friske krydderurter (her basilikum, oregano, timian, bredbladet persille). Gem evt lidt til pynt.
30 g revet ost – parmesan vil være lækkert, men jeg havde kun flødehavarti

Dertil
3 skiver bacon skåret i små stykker
4 stykker kyllingeinderfilet

Fremgangsmåde
Der er to måder at lave blomkålsris
1) med en food-processsor: skær blomkålen i mindre buketter og hak til det har konsistens som ris, eller
2) Riv det store stykke blomkål på det grove rivejern
Lav risen på enten den ene eller den anden måde.

Hak løget fint. I en stor gryde, smelt 25 g smør og steg løgene i til de er bløde.

Tilsæt blomkålsrisene og steg i et par minutter.

Hæld hvidvin og fløde ved retten og lad den simre mens du hakker krydderurterne fint.

Tilsæt krydderurterne og lad retten simre videre. Bliver den for tør tilsættes enten mere fløde eller hvidvin eller vand – lidt af gangen. Retten skal simre i minst 20 minutter.

Imens steges bacon sprød på en pande og kyllingeinderfileterne steges i baconfedtet.

De sidste 25 g smør og den revne ost tilsættes risottoen og der røres rundt til det er smeltet. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Server med bacon, kylling og friske krydderuter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s