Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage

gateau marcel

Skærmbillede 2015-02-21 kl. 10.52.56

Nogle gange bliver man bare forelsket – sådan hovedkuls, så man ikke kan styre det. Desværre er denne forelselse ikke i en mand, men i en kage. Som min veninde sagde “hvem har brug for mænd, når der findes gateau marcel?” – så mens vi venter på at prinsen på den hvide hest skal beslutte sig for at finde os (eller vi skal finde ham), så er der kage – og singlevenindebesøg.

Opskriften har jeg tyvstjålet efter denne fra “Den omvendte Verden”  og med lidt ændringer, er den blevet så LCHF’iceret som den kan blive (uden at bruge 100% chokolade)

8 personer

Ingredienser
150 g smør
150 g 85% chokolade
100 g Sukrin Gold
7 æggeblommer (str M æg)
5 æggehvider (str M æg)

Danske æg er frikendt for salmonella, og jeg er ikke bange så bruger helt almindelige æg, men stoler man ikke på det, så skal man bruge pasteuriserede æg, for halvdelen af massen er “rå”.

Smelt chokolade og smør over vandbad. Mens du smelter det, ska du lave en æggesnaps ud af æggeblommerne og sukrinen. Pisk til massen er fuld af luft – jeg pisker i mindst 5 minutter.
Så skal du piske æggehviderne. De skal også piskes rigtigt stive. Testen er selvfølgeligt, om du kan vende skålen på hovedet uden at massen ryger ud! Jeg pisker den lige lidt mere EFTER det.

Bland nu chokolade/smørmassen i æggesnapsen. Sørg for, at det er godt blandet. For ikke at ødelægge luften, er det en god idé at vende massen forsigtigt med en dejskraber.

Når det er blandet, gentages processen, hvor man af tre omgange blander de stive æggehvider i ægge/chokolade/smørmassen. Igen skal dette gøres forsigtigt med en dejskraber og til ALT det hvide er blandet i.

Hæld halvdelen i en rund form (jeg bruger en form på ca 22 cm i diameter) og bag kagen ved ca 170 grader (ikke varmluft) i ca 40 minutter eller til kagen er fast.

Stil den til afkøling. Når den er kold, spredes den anden halvdel af massen ovenpå kagen og den sættes på køl.

Kagen kan med fordel fryses, hvis man ikke vil spise det hele på én gang!

Advertisements

17 thoughts on “Gateau Marcel – verdens bedste chokoladekage

 1. Skal måske lige have det skåret ud i pap… Men når du skriver at processen gentages, er det så bare alt ovenstående man gør en gang til?..

 2. Har engang prøvet an anden opskrift på denne kage, men da mom den til at ‘knase’ lidt – gør denne også det? Og mon man kan toppe med en slags hindbærskum?

  • Ja, toppen knaser lidt når man nruger sukrin gold. Alternativet er at bruge sukrin melis, men så skal man have mere tålmodighed når man pisker det med æggeblommerne. Ellers kan du bruge Sukrin Gold, men bage hele kagen (i stedet for at halvdelen er mouse), og så toppe med dot hindbærflødeskum! Sp er du ude over knaseprobelamtikken, og det vil med garanti smage guddommeligt!

   • Tak for svar 🙂 Hvis man kan bruge sukrin melis i stedet som du siger, tror jeg, at jeg vil forsøge med det 🙂
    Men gad vide om alm. hindbærflødeskum kan bruges til topping i det hele taget – altså om det bliver fast nok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s