Rejetærte med chili og forårsløg

tærte med rejer og chili

Skærmbillede 2015-02-05 kl. 06.40.01

 

Denne tærte smager bare dejligt. Og så er tærten genial som madpakke!

Ingredienser
Tærtebund:
140 g revet ost (jeg bruger Arla’s 16% revet mozarella)
5-6 spsk pofiber (fåes i de fleste helskostforretninger, Matas og nu også i udvalgte Fakta)
1 æg

Fyld:
4 medium Æg
1 dl fløde 38%
40 g revet mozzarella, 16%, Karolines køkken, Arla
18 tigerrejer (eller flere – det passer bare til næringsindholdet i opskriften)
2 chilier (jeg brugte en rød/grøn og en gul) i fine skiver
60 g fintsnittede forårsløg

Dejen:
Smelt osten enten i en microbølgeoven (giv den 10 sek, rør rundt, 10 sek mere indtil den er helt smeltet, men ikke boblende) eller en gryde med slip-letbelægning. Tag af varmen når osten er smeltet, kom 4 spsk pofiber samt æg i og rør godt rundt. Hold en spsk pofiber ud på bordet og ælt dejen – tilsæt evt mere til den ikke længere er klistret.

Resten af tærten:
Beklæd en form med bagepapir (vigtigt – ved alle andre forsøg har dejen hængt ved formen efterfølgende). Min form er ca 22 cm i diameter. Tag yderligere 2 stykker bagepapir og rul dejen tynd imellem dem. Den skal selvfølgeligt være så stor, at den kan fylde formen. Den ender med at blive 2-3 mm tyk.

Bland æg, fløde, ost, lidt salt, forårsløg og chili samt peber. Pisk godt. Fyld fordel rejerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader (175 grader ved varmtluft) i ca 20-25 minutter eller til tærten er gennembagt og har en smuk, brun skorpe (du kan teste om den er gennembagt ved at stikke en gaffel ned i tærten, og hvis intet hænger fast, er den færdig.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s