Bacon/porretærte

Bacon:porretærte

Skærmbillede 2015-01-29 kl. 18.03.31

 

Den der strombolidej, ikke? Den kan bruges til ALT – her som tærtedej!

Ingredienser
Tærtebund:
140 g revet ost (jeg bruger Arla’s 16% revet mozarella)
5-6 spsk pofiber (fåes i de fleste helskostforretninger, Matas og nu også i udvalgte Fakta)
1 æg

Fyld:
4 medium Æg
1 dl fløde 38%
40 g revet mozzarella, 16%, Karolines køkken, Arla
150 g bacon i skiver
150 g porre i små stykker.

Dejen:
Smelt osten enten i en microbølgeoven (giv den 10 sek, rør rundt, 10 sek mere indtil den er helt smeltet, men ikke boblende) eller en gryde med slip-letbelægning. Tag af varmen når osten er smeltet, kom 4 spsk pofiber samt æg i og rør godt rundt. Hold en spsk pofiber ud på bordet og ælt dejen – tilsæt evt mere til den ikke længere er klistret.

Resten af tærten:
Beklæd en form med bagepapir (vigtigt – ved alle andre forsøg har dejen hængt ved formen efterfølgende). Min form er ca 22 cm i diameter. Tag yderligere 2 stykker bagepapir og rul dejen tynd imellem dem. Den skal selvfølgeligt være så stor, at den kan fylde formen. Den ender med at blive 2-3 mm tyk.

Steg bacon i små stykker på panden til de er stegte, men ikke sprøde. Steg nu porrestykkerne med i ca 5 minutter.
Bland æg, fløde, ost, lidt salt (husk på, der er salt i bacon) og peber. Pisk godt. Fyld bacon og porrerne i tærteformen og hæld æggemassen over.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader (175 grader ved varmtluft) i ca 20-25 minutter eller til tærten er gennembagt og har en smuk, brun skorpe (du kan teste om den er gennembagt ved at stikke en gaffel ned i tærten, og hvis intet hænger fast, er den færdig.

Min 9 årige elskede den!

Server med salat til.

Advertisements

16 thoughts on “Bacon/porretærte

  1. Du er genial, den tærte smager bedre end jeg husker “alm” tærter smagte. Det er bestemet ikke sidste gang jeg har lavet den, selv om der er til mange dage.

    • Ja, den er mættende. Og smager godt. Sådan er det når man må lave mad med fedt. Jeg skal ikke lyve – en rigtig butterdej med mel og smør ville jeg nu gerne slå ihjel for, men man kan ikke få alt her i denne verden.

  2. Den var da bare så lækker den tærte, barnebarnet på 8- 9 om 5 dage 😉 elskede den. Det smager bare så godt mormor, han spiste et stort stykke, med porre og det hele, han troede ikke på det ikke var en rigtig dej. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s