Tynde crepes til enten sødt eller som madpandekager

Photo

Skærmbillede 2014-12-07 kl. 12.44.18

Opskriften har jeg fået fra Rikke Steenbuchs dejlige blog: Mine bedste LCHFopskrifter og her er linket til den oprindelige opskrift.

6 pandekager

Ingredienser til basisopskrift:
100 g fuldfed flødeost
4 æg
40 g smør delt i 6 lige store portioner til stegning

Som sød opskrift:
1/2 tsk vaniljepulver
1 spsk sukrin, sukrin Gold eller 2 tsk sukrin melis eller anden sødning.

Til madpandekager:
1 tsk Herbamare urtesalt eller hvad du nu selv har lyst til at krydre med

Blend alle ingredienserne på nær smørret.
Varm en medium pande til den er rigtigt varm.
Smelt smør på oanden og hæld et tyndt lag dej ud på panden. Sørg for at stege til den er godt brun på stegesiden, derefter kan den nemt vendes. Du ved også den er klar nu du kan ryste panden hårdt og pandekage løsner sig.

Bag og server som ønsket – vi kan lide dem med citron og Sukrin Gold eller som madpandekager med kødfyld eller bare med skinke og ost på halvdelen og bøjet sammen så det smelter – lidt toastagtigt.

Advertisements

4 thoughts on “Tynde crepes til enten sødt eller som madpandekager

  1. Tror du man kunne bruge den her som en slags tortilla ? Lavede førhen tit en tortillapizza – altså en købt tortillapandekage fra santa maria og så med pizzafyld på og så i ovnen… Kan man mon det samme her ? den bliver vel ikke sprød eller putte fyldet på på panden ovenpå pandekagen og sætte i ovnen ??? Har du en idé

    • Jeg tror sagtens den, hvis den er rullet helt tyndt ud, kan bruges som tortilla. Har selv leget med tanken.

      Jeg tænker at den både kan bruge som rulletortilla, hvis man ruller den tyndt ud og steger den på en pande, og hvis man gør det med et par stykker kan man lægge dem sammen med ost og salsa og stege dem sprøde på panden

    • Jo, deler flydende, men steger sig fast. Andre opskrifter duer også, men det er mon erfaring, at Husk meget hurtigt gør dejen tyk og umulig at arbejde med og helt umulig at lave til tynde crepes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s