Karamelbudding med chokoladeflødeskum

Ingredienser
3 plader Dr Oetker husblas (siger navnet på mærket fordi jeg synes disse plader er mindre end jeg husker at husblas normalt er)
3 spsk sukrin Gold
20 g smør
1 spsk fløde (til husblas)
3 spsk fløde (til karamellen)
2 dl fløde til flødeskum
2 æg
30 g sukrin melis
1/2 tsk vaniljepulver

Til flødeskum
1,5 dl flødeskum
30 g mørk chokolade

Læg husblas i vand i ca 10 minutter.

Smelt sukrin gold på en pande, tilsæt smør, rør det sammen og tilsæt fløde. Lad karamelsovsen simre mens du pisker æg og sukrin melis sammen til æggesnaps – ca 3 minutter eller til pastelgult.

Tag husblas op af vandet og vride det forsigtigt. Smelt det i et vandbad (jeg tager en gryde med vand i bunden og lægger en si i og sætter skålen med husblas ned i sien). Imens blandes karamellen i flødeskummet (panik ikke, hvis det bliver flydende – husblasen skal nok gøre det stift alligevel). Når husblasen er helt smeltet blandes en spsk fløde i for at køle det lidt ned.

Husblas hældes langsomt ned i æggesnapsen mens du pisker. Bagefter blandes karamelflødeskummet i.

Hæld op på 4 små glas eller 2 større glas (jeg lavede 2)

Stil på køl i 2-3 timer.

Imens varmes 1,5 dl fløde i en gryde. Chokoladen smeltes og det hele sættes på køl. Når det er kølet ned, kan det piskes op til chokoladeflødeskum.

Pynt karamelbudingen med chokoladeflødeskummet og server…. mums!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s