Strombolipizza, eller stromzone

 

Strombolipizza 2

Strombolipizza 1

Den versatile strombolidej skulle prøves af som pizza a la calzone (indbagt pizza). det var et hit – den 9 årige spiste halvedele med meget stor fornøjelse!

 

INGREDIENSER
Dej
200 g revet pizzaost
1 æg
5-7 spsk pofiber (indtil dejen er en kugle, der slipper gryden)

Fyld
75 g revet pizzaost
4 spsk pizzasovs
14-16 skiver pepperoni
2 pølser, skåret i aflange skiver
Lidt oregano

Smelt osten i microbølgeovnen eller i en grde med slip let belægning (vigtigt).
Når osten er én smeltet masse, tages gryden af varmen og ægget og 5 spsk pofiber hældes i. Der røres godt rundt indtil alt er most ind i osten. Hvis massen stadigt ikke slipper gryden, så bland yderligere mere pofiber i, indtil det bliver en kugle. Jeg tager den ud på bordet og ælter den i 5-10 sekunder så alt er godt most sammen. Er den for klistret, skal der lidt mere pofiber i. Fuldstændigt ligesome en almindelig dej, er det umuligt at sige, præcist, hvor meget stivelse, der skal i. Man må prøve dig frem.

Nu kan “dejen” rulles ud i mellem 2 lag bagepapir og skæres til som på billedet her (fra en anden opskrift)
IMG_3060

Fyldet lægges på i følgende rækkefølge:
Ost
Tomatsovs
Kød
Oregano

Nu flettes dejen ind over fyldet – start med enderne og flet så siderne bagefter så den ender med at se sådan ud.

IMG_3070

Bag nu stombolien i ca 25-25 minutter ved 200 grader eller indtil den er tilpas brun. Hold øje med ovnen.

Server med salat. Mums.

OGSÅ lækkert som madpakke.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s