Pærekrydderkage

Pæretærte 1

Jeg er lidt interesseret i det der med at blande opskrifter for tiden – som her forleden da jeg lavede osteminestronen, som var en blanding af en minestrone- og en ostesuppe….og i dag blev det til en pærekrydderkage som er en blanding af Jettes tarte tartin og Madbandittens æblekage med bid. Det blev med en pære….en enkelt pære, i tynde skiver, så kulhydratsindholdet ikke var så stort.

Jeg har pillet lidt ved opskriften, for jeg kan godt lide den sødere end Madbanditten kan.

Ingredienser
5 + 2 spsk sukrin Gold (til to forskellige ting)
1 moden pære, skåret i helt tynde skiver
1 spsk kanel
4 æg
1 dl fløde
100 g + 10 g smeltet smør
1 stor spsk stødt kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1,5 dl affedtet mandelmel (jeg brugte den brune type fra den tyske web-butik, derfor er kagen mørk, men alle andre slags affedtede kan bruges)
0,5 dl Pofiber
1 tsk bagepulver

Smelt de 10 g smør i en gryde og tilsæt 2 spsk sukrin Gold. Lad det smelte til karamel og spred det ud på bunden af en ca 20 cm tærteform.
Spred de tynde skiver pære ud i en vifte ovenpå karamellen, bag i ca 10 minutter ved 170 grader.
Imens piskes æg, sukrin, kardemomme, kanel og ingefær i en skål. Det smeltede smør og fløde piskes i og til sidst de resterende tørre ingredienser.

Spred dejen ud ovenpå pærerne og bag kagen i i yderligere 25-30 minutter. Hold øje med den og stik en gaffel i. Når der ikke hænger noget af massen ved gaflen, er kagen færdig.

Læg en tallerken ovenpå tøærtefadet, ven på hovedet og løft fadet af så du har bunden af kagen øverst.

Server med en god klat creme fraiche blandet op med lidt sukrin og vaniljepulver.

Pæretærte 2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s