Flæskesteg med hele møget

10592686_10153218930703266_411280494902747727_n

I dag skulle der laves flæskesteg til min veninde og hendes børn. Jeg havde egentligt en plan om at karamellisere rosenkålene, men kunne ikke overskue det hele, så endte med at servere dem kogte….det andet må prøves en anden gang.

MEN dagens success handler om SOVSEN! Den tykke, brune 100% strikse sovs, som smagte så englene sang.

Jeg brugte denne fremgangsmåde.

I en Römertopf puttede jeg store stykker løg, stykker af gulerod og laurbærblade og smurte sværen i salt. (Husk at din Römertof skal have stået med vand i i mindst 30 minutter, ellers kan den ske at briste ved varmen)

Stegen fik ca 2,5 timer ved 150 grader (men brug et stegetermometer for en sikkerheds skyld).

Når man tager stegen ud, er den mør og saftig og den koncentrerede stegesky er nu klar til brug (husk på at det er ren kød/og grøntsagssaft fordi du ikke har brugt vand). Den sies ned i en gryde og overskydende grønt smides ud (eller blendes med til sidste for en mindre striks sovs).

Kig nu stegeskyen ind til den er tyk og koncentreret. Hav tålmodighed, det kan godt tage op til 20 minutter, men hold øje med den. Hæld 3-4 dl fløde ved og lad sovsen koge ind igen til den er tyk. Man skal have tålmodighed, men det er det værd. Bliver den for tyk, kam man sagtens spæde op med kogende vand til den får den ønskede konsistens. Farv med sovsekulør (ikke strike LCHF, men den mængde man bruger er så forsvindende lille, at jeg nægter at tælle det som noget der er fy/fy…. men den kan da udelades, hvis man er virkeligt striks!

Sværen skæres fra kødet (som holdes varmt i din Römertopf) og lægges på bagepapir i ovnen og steges ved høj varme til den er boblende og sprød over det hele.

Server med kogte rosenkål og hjemmelavet rødkål…..og glædelig jul til alle!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s