Rikke Steenbuchs lækre bagels.

IMG_3159

Skærmbillede 2015-02-06 kl. 21.51.04

1 bagel = 5,2 g kh og 99 kcal

Specialprodukter er dyre. Specielt er affedtet mandelmel dyrt og nogle gange finder man noget man noget på nettet, men man vil ikke købe det, for man aner ikke om det er et ok produkt. Derfor er det så dejligt når andre LCHF’ere tilbyder at sende en prøve afsted til én, så man kan afprøve et produkt før man køber det i dyre domme.

Maria Märcher fra LCHFgruppen var så sød at sende mig en prøve på noget affedtet mandelmel, som hun havde købt i Tyskland. Det er blevet malet med skallerne på, og har derfor en mørkere farve end det fra Funktionel Mad, som er helt lyst, men bageevnerne er de samme!

Så nu kunne jeg få afprøvet Rikke Steenbuchs lækre bagels. Rikke har en facebookside, hvor hun lægger alle sine opskrifter ind og den er både nytænkende, lækker og billederne er smukke. Den er helt klat et kig værd!

I kan finde hendes opskrift samt billede på linket ovenfor, men er man ikke på Facebook eller er man ikke medlem af hendes gruppe (det burde I blive), så er opskriften her:

(kopieret direkte fra hendes side)

5-6 stk

4 æg
1 dl græsk yoghurt 10%
1 dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl affedtet mandelmel
2 spsk gul FiberHUSK
3 spsk pofiber
1 spsk Sukrin
2 tsk bagepulver
1 tsk salt

Alle ingredienserne røres sammen, hvorefter dejen skal hvile i ca. 10 min. imens ovnen varmer op. Herefter form fem til seks boller med hænder, fugt evt. hænderne, hvis dejen hænger for meget fast. Stik derefter en finger gennem midten af bollen og udvid hullet indtil bollen har fået bagel-form. Læg bagelbollerne på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med den topping der ønskes – det kan være sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, birkes eller revet rød cheddar ost. Bages ved 200 grader i ca. 15 min. Imens tilberedes fyldet.

Lad herefter dine bagels køle lidt af, og skær dem igennem på midten. Smør f.eks. din cheddar-bagel med mango-karry dressing og fyld den med stegt kylling, babysalat, tomat, stegt bacon og drys med pebermix. Andet fyld kan være laks, tunsalat, skinke/ost eller æg/rejer/avokado.

 

 

MEN GÅ NU TIL SELVE KILDEN OG SE, OM HUN IKKE HAR ANDET DER FRISTER!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s