Stromboli – med laks og spinat

20140708-221807.jpg

20140708-221759.jpg

Stromboli

I morgen skal jeg på stranden med min søster og hendes søn. Sønnen er ellevild med fisk, så tænkte at strobolien skulle afprøves på den måde.

Dej:
140 g revet mozarella (den revede i en pose)
1 æg
5 spsk Pofiber (eller nok til at det hele samles til en kugle, som kan rulles ud)

Smelt ost i en gryde med slip-let belægning. Når det er helt smeltet igennem tages det af varmen og pofiber og ægget røres i. Rør til det hele er samlet og er som en bold. Varier selv indholdet af Pofiber så det får den rette konsistens. Bolden skal være blød, men sammenhængende.

Rul nu bolden tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Den skal ikke være tykkere end 2 mm.

 

Fyld:
2 stykker laks, skåret i mundrette bidder
300 g helbladet spinat, optøet og presset godt fri for væske igennem en si
150 philadeplhia eller pikantost eller 1,5 dl fløde, kogt ind til en tyk sovs.
100 g revet mozarella
Salt, peber og muskatnød til at krydre med

Kog fløden ind til den er helt tyk eller varm flødeosten op. Tilsæt nu den pressede spinat til sovsen og rør rundt. Krydr med muskatnød, salt og peber.

Læg først fløde/spinatmassen ud på dejen. Læg derefter fisk og røget fisk ovenpå. Slut af med et lag ost. Flet som på billedet, enderne først og derefter siderne. Bag i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter eller til den er flot og gylden. 

Advertisements

5 thoughts on “Stromboli – med laks og spinat

  1. Den er bare sååå god! Vi brugte kun rå laks, ikke røget, for det havde jeg overset, da jeg handlede ind 😉
    Godkendt af både børn og voksne – OG ikke-LCHF’ere.
    Den er også fin i skiver til madpakken 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s