Stromboli a la Mexico

IMG_3064

Jeg eksperimenterede lidt med denne stromboliopskrift. Dejen minder om fathead, men der er ikke flødeost i, der er derimod kokosmel i. Det smages en lillebitte smule, men det er slet ikke noget der ødelægger smagen. Det var virkeligt lækkert og så tæt på en butterdej, som jeg kan tænke mig…. mon man kan lave den sødt selvom det er ost? Det skal da prøves, for kan se det som en Apfelstrudel eller en kringle – konsistensen minder om det!

Dej:
140 g fuldfed, revet mozarella
1 tsks smør
4 spsk hjemmelavet mandemel (mandler hakket fint i en minihakker)
3 spsk kokosfibermel
1 æg
1/2 rød og 1/2 grøn chili, i ringe
1 tsk spidskommen
Fyld:
5 spsk salsa (ikke LCHF pga. sukkerindhold)
1 håndfuld revet ost
4 kyllingeinderfileter (de små, lange) skåret i små stykker
12 -14 ringe jalapenos

Smelt den revede ost, smør, spidskommen og chili i en gryde indtil det er helt smeltet sammen i en bold. Tag af varmen og tilsæt de to slags mel. Til sidst røres ægget godt ind så det er en samlet kugle.

 

Rul nu dejen ud til en stor firkant i mellem to lag bagepapir. Skær nu dejen i strimler ude i kanten, som på billedet, men efterlad en bund inde i midten til fyldet. Smør nu salsa og læg derefter kyllingestykker, ost og jalapenos ovenpå.

IMG_3060

Dejen flettes nu over fyldet – først strimlerne og til sidst enderne.

IMG_3061

Bages ved 160 grader i ca 35 minutter (men kig efter, den skal være brun og sprød)

Server til aften eller til frokost med en salat til.

IMG_3062

Andre idéer til strombolifyld:

 

A la garlic bread:
Ruk dejen ud fladt og smør hjemmelavet hvidløgssmør if over det hele og til sidst friskfevet parmesanost. Server med frisk ruccola til sidst.

A la fisk:
Fyld strombilien med helbladet spinat (optøet, vredet for vand), lidt indkogt fløde med smeltet ost i, rejer, laks og røge laks, krydret med salt, peber og muskatnød

A la pikantost (efter inspiration fra an i LCHFgruppen på FB):
Smør pikantost på dejen og læg kylling ovenpå

A la pizza:
Fyld din stromboli med tomatsovs, ost og hvad du så ellers plejer at komme i en pizza (cocktailpølser, oksekød, skinke, bacon, pepperoni eller hvad du kan lide.

A la skinkerulle
Meget nemt – bare skinke og ost

A la græsk:
Fyld med spinat (optøet, presset for vand) og fuldfed fetaost

A la kylling:
Fyld med kylling og broccoli

A la tartelet
Fyld med kylling, champignoner, dåeasparges (skal dryppe af i lang tid) samt en mornaysovs af nedkogt fløde med ost smeltet i.

Advertisements

8 thoughts on “Stromboli a la Mexico

  1. Ih Johanne, den skal prøves – jeg har savnet butterdej og min skønne skinkestang (fyldet er jo ren lchf, men dejen var svær synes jeg).
    Jeg kan ikke vente med at prøve den af – tak 🙂

  2. Jeg har den i ovnen lige nu. Dog ikke mozzarella men cheddar da det var hvad køleskabet bød på. Fyldet er hakket svin rørt med æg, rød peber i små tern og forårsløg. Min tanke var indbagt farsbrød. Glæder mig til at smage resultatet, duften er ihvertfald fantastisk.

  3. Den smager mindst ligeså godt som den ser ud. Super god opskrift og skal laves igen og igen og…. Tak for opskrift.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s