Jeg kunne ikke dy mig. Efter jeg opdagede, hvor meget ligesom butterdej strombolien var, så MÅTTE der eksperimenteres med opskriften til en kringle. Jeg lavede den af hvad jeg havde i huset – og det var blåbær. Jeg må sige at jeg synes resultatet var overraskende godt. Den var lidt sød, men jeg HAR justeret lidt på sukrinmængden – og ellers må man jo bare servere med rigeligt creme fraiche…mmm. Jeg serverede den for min stedmor. som helt klart gav den thumbs up – hun sagde man slet ikke kunne smage at bunden var laet på ost….. så dan skal helt klart laves igen.
HUSK: mandlerne skal hakkes i LANG tid – det skal være så fint som muligt (eller man kan købe mandelmel – ikke det affedtede). Det nytter ikke at hakke med kniv – det bliver ikke fint nok. Jeg tror jeg endte med at have gang i hakningen i min minihakker i mindst et helt minut.
Dej:
140 g revet, fuldfed mozarella
1 tsks smør
2 spsk Sukrin Gold
4 spsk hjemmemalet mandelmel (i minihakkeren – her har jeg smuttet dem)
3 spsk kokosfiber
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
Remonce:
50 g smør ved stuetemperatur
50 g hjemmehakket mandelmel
30 g Sukrin Gold
Fyld
2 håndfulde blåbær
kanel
Smelt osten, smørret, vaniljepulveret og Sukrin Gold i en gryde til det er helt smeltet sammen.
Tag derefter af varmen og rør de øvrige ingredienser i til du har en ensartet, glinsende bold.
Rul ud i en forkant så dejen er ca 2-3 mm tyk (ikke mere).
Skær siderne i strimler som på billedet, men efterlad en bund i midten til fyldet.
Remonces laves ved at blande ingredienserne.
Læg remoncen på midten, drys med kanel, fordel blåbærrene på og flet strimlerne over fyldet – siderne først, enderne til sidst.
Bag ved 160 grader i ca 25 minutter eller til den er sprød og lysebrun
Den ser lækker ud. Smagte den lige så godt?
Den smagte faktisk rigtigt godt, men synes måske Sukrinsmagen er lidt for gennemtrængende. Næste gang vil jeg prøve med halv sukrinGold og halv kokossukker….. ikke helt striks
Den smagte helt ok! Tænker den vil smage rigtigt godt med æbler
Hej.
Har i dag lavet blåbær kringlen. Jeg synes den blev lidt tør og var svær at rulle ud. Hvilket mozeralla mærke brugte du?
det kan jeg ikke huske, men jeg tænker du har fået for meget “mel” i i forhold til fugtigheden osten. Man skal finde ud af “mætningspunktet” med den dej. Der skal kun lige nok i til at den bliver en sammenhængende bolle. Hellere putte “mel” i lidt ad gangen.
Næææææh – LCHF wienerbrød! OMG hvorfor finder jeg først dette nu?! tak tak tak!!
kh. Pennie
http://pennnylane.blogspot.dk/
ha ha, det er fordi den først er kommet op her i eftermiddag!
Johanne, du bliver lige nødt til at fortælle lidt mere detaljeret om smag og konsistens 😀
Jamen, den smagte rigtigt godt og rigtigt meget som wienerbrød. Har skruet lidt ned for mængden af Sukrin Gold i opskriften nu da den blev meget sød, men serverede den for min stedmor som var sindssygt overrasket over at dejen var lavet på ost!
Da den blev opvarmet blev den dog ikke sprød igen, men smagte stadigt godt….
Jeg elsker kanelstang, kan denne opskrift mon omdannes til det? Og hvad ville du så bruge til fyld?
Tror bare jeg ville bruge remonce og kanel…. dejen i en kanelstang er jo anderledes…. men jeg ville nok også putte lidt æble i…..
HeJ
Jeg spørger måske dumt, men når du bruger mozzarella er det så de der hvide ‘klumper’ i en pose eller en pose revet ost? – eller en fast ost du selv river…har ikke meget forstand på ost 😉
Venlig hilsen Louise
Det er simpelthen bare den mozarella, der allerede ER revet og man køber i poser.
Hej Johanne
Et gammel husmoderråd er jo at komme revet kartoffel i remoncen, for at få den til at “strække” lidt. Næste gang du laver denne, kan du så ikke prøve med kinaradisse. 😄
Jeg har godt nok ikke selv smagt kinaradissen, så ved ikke om der er mere smag i den, end kartofler. Men så får vi jo pludselig også noget grønt deri. Win win tænker jeg. 😄
Håber det er okay med forslaget ❓
Mvh. Louise
Det er et helt ok forslag – mon det virker?