Blåbærwienerbrød – LCHF-style

IMG_3073
Jeg kunne ikke dy mig. Efter jeg opdagede, hvor meget ligesom butterdej strombolien var, så MÅTTE der eksperimenteres med opskriften til en kringle. Jeg lavede den af hvad jeg havde i huset – og det var blåbær. Jeg må sige at jeg synes resultatet var overraskende godt. Den var lidt sød, men jeg HAR justeret lidt på sukrinmængden – og ellers må man jo bare servere med rigeligt creme fraiche…mmm. Jeg serverede den for min stedmor. som helt klart gav den thumbs up – hun sagde man slet ikke kunne smage at bunden var laet på ost….. så dan skal helt klart laves igen.

HUSK: mandlerne skal hakkes i LANG tid – det skal være så fint som muligt (eller man kan købe mandelmel – ikke det affedtede). Det nytter ikke at hakke med kniv – det bliver ikke fint nok. Jeg tror jeg endte med at have gang i hakningen i min minihakker i mindst et  helt minut.

Dej:
140 g revet, fuldfed mozarella
1 tsks smør
2 spsk Sukrin Gold
4 spsk hjemmemalet mandelmel (i minihakkeren – her har jeg smuttet dem)
3 spsk kokosfiber
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg

Remonce:
50 g smør ved stuetemperatur
50 g hjemmehakket mandelmel
30 g Sukrin Gold

Fyld
2 håndfulde blåbær
kanel

Smelt osten, smørret, vaniljepulveret og Sukrin Gold i en gryde til det er helt smeltet sammen.
Tag derefter af varmen og rør de øvrige ingredienser i til du har en ensartet, glinsende bold.
Rul ud i en forkant så dejen er ca 2-3 mm tyk (ikke mere).
Skær siderne i strimler som på billedet, men efterlad en bund i midten til fyldet.

IMG_3069

Remonces laves ved at blande ingredienserne.

Læg remoncen på midten, drys med kanel, fordel blåbærrene på og flet strimlerne over fyldet – siderne først, enderne til sidst.

Bag ved 160 grader i ca 25 minutter eller til den er sprød og lysebrun

 

 

Advertisements

16 thoughts on “Blåbærwienerbrød – LCHF-style

  1. HeJ
    Jeg spørger måske dumt, men når du bruger mozzarella er det så de der hvide ‘klumper’ i en pose eller en pose revet ost? – eller en fast ost du selv river…har ikke meget forstand på ost 😉
    Venlig hilsen Louise

  2. Hej Johanne
    Et gammel husmoderråd er jo at komme revet kartoffel i remoncen, for at få den til at “strække” lidt. Næste gang du laver denne, kan du så ikke prøve med kinaradisse. 😄
    Jeg har godt nok ikke selv smagt kinaradissen, så ved ikke om der er mere smag i den, end kartofler. Men så får vi jo pludselig også noget grønt deri. Win win tænker jeg. 😄

    Håber det er okay med forslaget ❓

    Mvh. Louise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s