Hjemmelavet aioli

20140414-203612.jpg

Der har i LCHFgruppen på Facebook her på det sidste været meget snak om at lave sin egen mayonnaise, så det skulle helt klart afprøves…. Jeg lavede den med økologisk, koldpresset rapsolie, men var ikke så vild med smagen, så tilsatte mere citron og hvidløg for at lave en syrlig aioli.

Ingredienser
1 æggeblomme
1/2 æggehvide
5 spsk citronssaft
1/2 tsk sennep
2 fed hvidløg.
1,5 dl god, koldpresset olie
1/2 stk salt
Peber

Put alle ingredienserne i en beholder, som er lige stor nok til at en stavblender kan gå ned i den. Den må ikke være for stor, for så bliver mayonnaisen flydende i stedet for.

Nu skal du holde stavblenderen helt nede ved bunden…LØFT DEN IKKE OP FØR TIL ALLERSIDST.
Først skal du pulsere ca 1 gang pr. sekund – dvs tænd og sluk blenderen hurtigt efter hinanden. Hver gang vil du kunne se at der bliver dannet bobler af mayonnaise nede i bunden. Først når det hele næsten er blevet til mayonnaise, kan du løfte blenderen og blende resten.

Smag til med salt, peber og evt mere citron.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s