Kyllingesalat med semibagte tomater

20140415-113339.jpg

20140414-212913.jpg

Mere frokost:

Ingredienser
1 kyllingebryst
En halv pakke blandede salatblade
fetaost
Semibagte tomater
Grønne bønner, kogt i lidt bouillon og smør til halvmøre
1/2 avokado
Agurk
1/2 rødløg
2 spsk citron
Salt og peber

Dressing:
1 spsk eddike
3 spsk god olie (olivenolie eller koldepresset rapsolie)
1/2 tsk sennep
1/2 fed hvidløg, presset
salt og peber

Rør dressingen sammen og hæld den på de kogte bønner som marineres. Når salaten lægges sammen bliver bønnerne og marinaden til dressingen.

Semibagte tomater:
1 lille bakke halvstore tomater (dem på stilk, ikke de helt små cherrytomater).
4 spsk balsamisk eddike
1/2 dl olivenolie
1 spsk Sukrin Gold
1 fed hvidløg
Salt
Peber

Halver tomaterne og læg dem i et fad. Bland dressingen og hæld den over tomaterne. Bag tomater ved 100 grader i 4 timer.

Kylling
Steg kyllingen med salt og peber. Lad det køle ned og skær det i skiver.

Rødløg
Skær rødløget i tynde skiver. Læg det i citronsaften med lidt salt og peber og lad det hvile i et par timer.

Salaten
Alle delene skæres i den ønskede størrelse bidder, blandes og noget af dressingen fra de soltørrede tomater hældes ved. Ved en madpakke, ville jeg tage delene med i separate poser og lægge sammen lige før den skal spises. Server med en klat hjemmelavet aioli

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s