Cottage pie

20140114-181028.jpg

En af mine yndlingsretter i England var cottage pie – oksekød (som millionbøf) med et låg af kartoffelmos og smeltet ost.
Det skal da prøves LCHF-style.

Millionbøf
500 g hakket oksekød
1 løg, finthakket
15 g smør
1 fed hvidløg, presset
1 oksekødsbuillonterning
1 dl vand, kogende
2 spsk tomatkoncentrat
1/2 dl fløde
Salt
Peber

Steg løg i det smeltede smør til de er let gennemsigtige. Tilsæt oksekødet og steg til det er brunt. Opløs buillonterningen i vandet, og hæld ved kødet sammen med tomatkoncentrat. Tilsæt fløde og lad retten koge ned til den ikke er ret flydenden længere.

Blomkålsmos
500 g blomkål, skåret i små buketter
50 g smør
1/2 dl fløde
salt
peber

Andet:
100 g revet ost

Anbring blomkålen i en si og placér over en gryde med kogende vand i bunden. Læg låg over og lad blomkålen dampe indtil den er helt blød (ca 20-25 minutter).
Anbring den varme blomkål i en foodprocessor sammen med smør og fløde og smag til med salt og peber.

Anbring kødet i bunden af et ildfast fad og fordel blomkålen over. Fordel den revne ost over og bag i ovnen ved 200 grader i ca 20-25 minutter, eller til osten er gratineret.

Server med bønnefritter eller andre grøntsager.

Advertisements

One thought on “Cottage pie

  1. Sidste uge var det din fathead-pizza jeg roste til skyerne og nu er turen altså kommet hertil. Hold op hvor smagte det lækkert og dejligt nemt (og billigt) at lave hvilket er guld værd for en enlig mor 🙂 Man fik virkelig fornemmelsen af en cottage pie og den bedste blomkålsmos jeg har lavet til dato 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s