Luftig og cremet hollandaise!

Opskrift pr. person

1 æggeblomme
100 g smeltet smør, kølet lidt ned
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citron
salt peber
Evt. lidt fløde, hvis saucen bliver for tyk.

Hæld lidt vand i bunden af en lille gryde. Sæt vandet i kog, skru ned til medium varme.
Læg æggeblommen og eddiken i en metalskål, som er stor nok til at passe ovenpå gryden uden at nå bunden af skålen når vandet i gryden. Pisk til det er skummende inden skålen sættes ovenpå gryden.
Hæld en lille smule af det flydende smør ved og pisk….. Hold ingen pauser. Langsomt tilsæt mere og mere af smørret (smid bundfaldet ud).
Pisk hele tiden indtil saucen er tyknet. Tag af varmen, smag til med salt, peber og lidt citron.

Serveres til fisk, asparges, pocherede æg med skinke eller som her, med kylling i bacon og rosenkål.

20140110-182425.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s