Jamie Olivers Cheeky Chili Chutney LCHFiceret (eller ihvertfald LCificeret)

20131223-124538.jpg

20131223-124508.jpg

Vi giver ikke hinanden store gaver i vores familie. Vi giver ca for 200 kr til hvert barn, lidt større til vores egne og en symbolsk ting til de voksne vi holder jul sammen med. Jeg har de sidste par år lavet en lækker kurv med forskellige hjemmelavede godter til de voksne jeg holdt jul med. I år laver jeg en portion Chili Chutney, som bliver pakket i en kurv (hov, har ikke en, det må bliver en pakke i stedet) med brie, lidt vin, nogle kiks og lidt chokolade.
Chutnien har jeg lavet før, men denne gang laver jeg en portion stor nok til, at jeg selv kan få noget og har lavet den med Sukrin Gold i stedet for brun farin, og så er det strengt taget helt ok til LCHF (er lidt i tvivl om æbleeddiken og den balsamiske eddike????).

Der bliver ca 1 liter ud af denne portion, så halver den hvis I bare skal lave til jer selv.

Ingredienser
12 store, røde pebre (ikke snackpebre, de er for tynde i kødet)
10 chilier (de store, ikke så stærke, men man må selv bedømme hvor meget styrke, man kan klare).
3 store, røde løg
3 spsk olivenolie
2 kanelstænger
3 laurbærblade
150 g Sukrin Gold
2,5 dl eddike (halvt æbleeddike og halvt balsamisk eddike)
Salt og peber

Bag først peberfrugterne i ovnen på højeste varme. Vend dem undervejs indtil de er helt bløde og skinnet har løsnet sig (de må gerne bliver blistrede og stedvist sorte). Dette tog ca 40 time, men hold øje med dem, det afhænger af ens ovn.
Gør det samme med chilierne (skal ikke have lige så lang tid som peberfrugterne).
Læg nu peberfrugter og chilier i en skål og dæk til med vitavrap. Lad dem stå mindst 1/2 time.

I mellemtiden skæres løgene i skiver og steges med laurbærblade og kanelstang, salt og peber ved mellemste varme indtil de er helt karameliseret (ca 1/2 time).

Tag nu peber og chilier og fjerne skind, kerner og stilken og pulser i en foodprocessor eller skær i små strimler i hånden. Tilsæt denne masse til løgene, hæld sukrin og eddike ved og lad retten simre indtil det hele er kogt ind og er blevet “sticky”…….(kan godt tage et godt stykke tid, hold øje med det)

Server til ostebord med sesamkiks og en god vin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s