Saag and gobi aloo, en blomkåls- og spinatret

20131215-105751.jpg

Saag betyder (vist nok) spinat og gobi betyder blomkål! Denne ret hedder normalt bare saag aloo og er lavet med spinat og kartofler, men som den gode LCHFer man er, så er kartoflerne jo skiftet ud med det elskede blomkål.

Retten er en “side dish”, altså tilbehør og der er ikke uanede mængder af fedt i den.
Som side dish er der nok til 4 personer

Olie eller kokosolie til at stege i.
1 lille blomkålshovede, skåret op i buketter
1 pose frossen, helbladet spinat (optøet, vandet presses IKKE ud)
1 stort løg, hakket
1 fed hvidløg
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk garam masala
1 spsk spidskommen
1 rød chili, skåret i ringe.
1 tsk sennepsfrø
1 dl vand
1 tsk gurkemeje.
1 tsk salt (eller mere eftersmag)

Steg løgene i olien til det er let gennemsigtige. Hæld de tørre inredienser ved og lad dem stege i ca 1 minut. Tilsæt nu hvidløg, chili og og ingefær og steg yderliere 30 sekunder. Steg blomkålen med til den er dækket af krydderier. Hæld nu spinaten og vandet ved og lad retten simre indtil blomkålen er mør (ca 15 minutter).

Smag til med salt og server med Chicken tikka masala og creme fraiche raita….

Advertisements

2 thoughts on “Saag and gobi aloo, en blomkåls- og spinatret

  1. Pingback: Chicken Tikka Masala | LCHF - fedt!

  2. Pingback: Raita | LCHF - fedt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s