Indisk mad, jamen, hvor skal jeg begynde?

Jeg har ofte lavet indisk mad. Som “gammel” englænder savner jeg en god indisk take away, og før LCHF lavede jeg med jævne mellemrum hele baduljen med Lamb Rogan Josh, Chicken Tikka Masala, Sag Aloo, onion bhajis, samosaer og hjemmelavet mango chutney……hvis man har lyst til at lave sådan en omgang, skal man sætte hele dagen af, for det tager gerne 4-5 timer at lave det hele! Og så er der jo en del kulhydrater i – mel i bhajis og naan brød, filodej om samoserne, og sukker og frugt i mango chutnyen, men det smager så englene synger!

Du kan finde links til de forskellige retter her. Og opskriften på en mango chutney som (efter min kammerats udsagn) er en mundorgasmeoplevelse, er at finde her

Hvis man bare laver en karryret, så er indisk mad slet ikke omstændigt at lave og er i det store hele baseret på de samme ingredienser.

Så har man lyst til at gå i gang med at lave gode karryretter, så er det en idé at tage ned i jeres lokale etniske supermarked (ikke asiatisk) og anskaffe jer de følende ingredienser:
Husk at opbevare dem i lufttætte beholdere eller med klips, for de mister hurtigt smagen og så er det en masse krydderier at stå med, som ikke smager af meget.

Garam Masala
Kardemommefrø
Kanelstænger
Stødt spidskommen
Stødt korreander
Gurkemeje
Sennepsfrø
Paprika
Frisk ingefær
Hvidløg
Chili
Laurbærblade

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s