Chicken Tikka Masala, en krydret kylling i karry fra bunden

20131215-110548.jpg

Nok til 4-6 personer

Olie til at stege i
5 kardemommefrø
1 kanelstang
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg
1 spsk fintrevet frisk ingefær
1 spsk spidskommen
1 spsk korreanderpulver
1 tsk gurkemeje
1 spsk paprika
1 spsk garam masala
1 rød chili, skåret i ringe
1 dåse flåede tomater
1 dl creme fraiche
800 g kyllingebryst, skåret i mundrette stykker

Steg først kardemommefrø og kanelstang i olie til de popper og kanelstangen folder sig ud. Fjern det herefter (skal bare give smag til olien). Steg nu løg til de er let gennemsigtige. Hæld herefter de tørre krydderier på og steg i ca 1 minut. Nu hældes hvidløg, ingefær og chili ved og steges yderligere 30 sekunder. Hæld de flåede tomater ved og lad retten koge i mindst 1 time ved svag varme.

15 minutter før man er klar til at servere retten, puttes kyllingen ned i sovsen og koger til gennemkogt. Til sidst hældes creme fraiche (eller græsk yoghurt for en mere autentisk smag) ved og retten smages til med salt.

Served med saag og gobi aloo og creme fraiche raita

Advertisements

2 thoughts on “Chicken Tikka Masala, en krydret kylling i karry fra bunden

  1. Pingback: Saag and gobi aloo | LCHF - fedt!

  2. Pingback: Raita | LCHF - fedt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s