Mousakka

20131118-174657.jpg

Smukt er det ikke, men det smagte stadigt godt

3-4 personer

Kødsovs:
Olivenolie, ca 3 spsk
500 g hakket oksekød
1 mellem løg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
1 dåse flåede tomater
Salt, peber, gyroskrydderi (kan fåes i indvandrebutikkerne)

Steg løg og hvidløg. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det. Tilsæt de flåede tomater og smag til med krydderier.
Lad retten simre ved laveste varme ca 1 time. Sørg for at den er kogt ind så den er ret tør, for auberginerne suger ikke væde til sig!

Andet:
1,5 stor aubergine skæres i ca 0,5 cm store stykker og steges på en pande med fedstof til de er bløde og let brune.

Bechamelsovs:
3 dl fløde
1 stor håndfuld revet ost
salt
peber
lidt muskatnød

Fløden reduceres ved kraftig varme til ca 1,5 dl. Den rene ost smeltes i fløden og sovsen smages til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Retten lægges i lag i et ildfast fad med auberginer og oksekødet og sluttes af med ostesovsen.

Bages ved 200 grader til ostesovsen er blevet brun – ca 30 minutter!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s