Fyldte grøntsager og tomatsovs!

20131114-184005.jpg

I går fik jeg gæster – og jeg ELKSER at lave mad til gæster, så enhver undskyldning til at stå i køkkenet og eksperimentere er kærkomment (lige nu har jeg en pulled pork i ovnen)…..

Men aftenens menu stod på fuldte peberfrugter, fyldt aubergine med tomatsovs og 3 kålssalat!

3-4 personer

Fyldte grøntsager:
2 peberfrugter
1 stor aubergine
500 g fed oksefars
1 æg
1 spsk timian
1 spsk oregano
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 tsk fiberHusk
1 løg
1,5 tsk salt
peber
Revet ost ca 100 g

Blend løg, æg, fiberhusk, krydderurter salt og peber i en minihakker til det er flydenden.
Bland det hele i oksefarsen.

Skær peberfrugterne over og skær indmaden ud
Skær auberginen i 3-4 tykke dele (en del til hver), og forsigtigt udhul dem, efterlad dog en bund.

Fordel farsen i grøntsagerne, top med ost og bag i ovnen ved 180 grader i ca 45 minutter.

Tomatsovs:
5-6 spsk god olivenolie
1 mellem løg, skåret i små tern
2 fed hvidløg
1 stor håndfuld frisk basilikum, skåret i strimler
1 dåse hakkede tomater af god kvalitet.
Salt
Peber

Steg løget og hvidløg i olivenolien, tilsæt tomaterne og halvdelen af basilkumbladene.
Lad sovsen simre ved laveste varme i mindst 1 time (tilsæt lidt vand hvis den bliver for tyk).
Smag til sidst til med salt, peber og det resterende friske basilikum.

Salat:
Fintsnittes rødkål
små stykker blomkål
fintsnittet grønkål
ristede pinjekerner (ikke LCHF)
1/2 fintehakket æble (ikke LCHF)

Dressing
3 spsk olie
1 spsk balsamisk eddike
salt
peber

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s