Vintervikingegryde med vinterråkost

20131115-054904.jpg

Nu er det mørkt og vådt og småkoldt og så skal der noget hyggemad ned – og hvad er bedre end en gryde med en gullashlignende svinekødesternsgryderet (elsker danske sammensatte ord!!!)


2-3 personer

Sovsen
1 spsk kokosolie (neutral) eller smør til stegning
400 g svinekød i tern
1,5 mellem løg eller 1 stort, i små tern
2 fed hvidløg, presset
1 dåse flåede tomater
200 g champignoner, halveret
1 pakke cocktailpølser
1,5 dl fløde
1 spsk oregano
1 spsk timian
1 spsk all round mix, Santa Maria (udgør det for salt – så ikke ekstra salt)
peber

Steg løgene og det pressede hvidløg i kokosolien eller smørret.
Steg herefter svinekødet hårdt og steg champignonerne med.
Tilsæt de flåede tomater og krydderierne og lad retten simre for svag varme i ca 1,5 timer til kødet er mørt.

De sidste 15 minutter skrues der op for varmen og fløden tilsættes. Kog retten så sovens reduceres. Tilsæt cocktailpølserne de sidste 5 minutter af kogetiden.
Retten blev serveret med en vinter råkost bestående af: spidskål, hvidkål, æble og hakkede mandler. Dertil en dressing bestående af 3 spsk olie og 1 spsk balsamisk eddike, blandet med lidt honning, sennep, salt og peber!

Retten blev høvlet ned af Lukas! Den er hermed godkendt!

Advertisements

One thought on “Vintervikingegryde med vinterråkost

  1. Pingback: Madplan, uge 48 | LCHF - fedt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s