To dejlige tøser til middag – vi slutter med forretten

20131115-062815.jpg

Altså, vi spiste retterne i den rigtige rækkefølge – jeg har bare ikke skrevet dem i den rigtige rækkefølge.

Forretten bestod af en hvidvin/safran/flødereduktion med kammusling og sejfillet, serveret med asparges i parmaskinke.

3 personer

Reduktion:
2 dl hvidvin
1 dl fløde
5 tråde safran
Salt og peber.

Kog hvidvin og safran ved højvarme indtyil hvidvinen er reduceret til halvdelen. Tilsæt fløden og lad igen koge ind til det tykner. Smag til med salt og peber.

Fisk:
1 kammusling per person
50 g hvid, fast fisk per person
smør/kokosolie

Læg et stykke bagepapir i en stor si. Put salt og peber på fisken (ikke kammuslingen, som skal steges). Læg fisken ovenpå bagepapiret i sien, sæt sien oven i en gryde med lidt vand i bunden. Dæk til med en tallerken og damp fisken i 10 minutter

Kammuslingen steges på en meget varm pande i ca 3 minutter pr side. Smages til med salt og peber.

Asparges
4 asparges per person
1-2 stykker parmaskinke, per person.

Knæk den nederste del af aspargeserne – rul dem ind i parmaskinken i “buketter” af 4 asparges. Bag ved 200 grader i 15 minutter.

Anret alle delene på en tallerken og server med et glas kold, tør hvidvin!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s