De Luxe Middag for 2 dejlige tøser – hovedretten!

20131115-062853.jpg

Hold da op, hvor sådan 3 fraskilte kvinder med samme historier kan snakke! Fra klokken 15 til klokken 23.34 – non-stop – altså ud over når vi spiste!

Hovedretten var simpel – Entrecote med kålsalat og hjemmelavet bearnaise! Jeg har ALDRIG lavet bearnaise selv – har altid lavet den med mere eller mindre smør og skummetmælk ud fra en knorrpakke og man må sige, at en helt hjemmelavet bearnaise slet ikke er det samme! Jeg var lidt nervøs ved om den ville blive til røræg, men det gik over al forventning. Dog blev den for mig så tyk at jeg måtte hælde fløde ved. Jeg har derfor reduceret antallet af æggeblommer i opskriften fra 4 til 3!

3 personer

Kålsalat:
fintsnittet grønkål
Fintsnittet rødkål
Fintsnittet hvidkål
En lille smule (1 tsk MAX) revet frisk ingefær
1/2 æble (ikke lchf)
1/5 porrer (gerne den grønne del), i fine ringe
mandler, ristede på pande og hakket
Pinjekerner (ikke lchf), ristet.

Jeg laver en dressing, som jeg har stående på køkkenbordet – så er det nemt at lave en salat til ethvert måltid.

Dressing (du skal kun bruge den mængde, du synes -resten gemmes til en anden dag)
16 spsk olie (koldpresset raps eller olivenolie)
3 spsk eddike (til denne bruger jeg balsamisk)
1 spsk honning (ikke lchf)
1 tsk sennep
1 tsk salt
lidt peber

Det hele puttes i en meljævner eller et vasket syltetøjsglas med låg. Ryst godt!

Bearnaise
250 smør
3 æggeblommer
3 spsk eddike
3 spsk hvidvin
1/2 lille løg, fintsnittet
1 spsk estragon (frisk eller tørret)
1 tsk citron
Evt piskefløde (til at gøre sovsen tyndere)

Smelt smørret langsomt. Hæld den klare del fra til brug i sovsen og smid vallen væk.
Hæld eddike, hvidvin, løg og estragon i en gryde og kog til det er reduceret ind til det halve. Si og stil reduktionen til side.

Lav et vandbad (vand i bunden af en gryde, en skål oveni, som sidder sådan at den ikke falder ned i gryden. Vandet skal ikke røre skålen). Sæt vandet i kog.
Put æggeblommer og reduktionen i skålen i vandbadet. Pisk til det skummer. Put langsomt lidt (2-3 spsk) af det klarede smør ved og pisk hele tiden. Put lidt mere smør ved og pisk – når det begynder at tyknes, hældes resten af smørret ved i en tynd stråle mens der hele tiden piskes i sovsen.
Hæld lidt mere estragon i samt lidt citronsaft. Krydr med salt og peber. Hvis sovsen bliver for tyk, kan den fortyndes med piskefløde.

Entrecote
3 stk
salt
peber
smør
Steg dem ved stærk varme med peber på – vend når der er kommet en sprød skorpe. Steg i ca 4 minutter på hver side for medium!

Advertisements

One thought on “De Luxe Middag for 2 dejlige tøser – hovedretten!

  1. Pingback: Madplan, uge 1 | LCHF - fedt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s